söndag 16 september 2012

Block 2B g ht12: 1800-talets konst påbörjat

Okej. Hej hallå.

Nu är alltså Impressionismens kursblock avslutat i konstskolan men för mig har det inneburit att jag vågar lita på mig själv och min förmåga mer och har blivit varse om hur ljuset kan påverkas inom målningar. Det är mycket positivt. Jag har lärt mig ljusets betydelse och tränat på att använda oljefärger igen. Impressionisterna hade rätt när de talade om sitt ljus som de ofta gjorde effektivare genom att istället för svarta skuggor och vitt skom ljus istället använde sig av blå nyanser i skuggor och ljusgult att representera ljus. Har fått en wowkänsla minst sagt för detta. Jag kommer alltid att tänka på detta i fortsättningen. Ljusuppfattning kan verkligen vara "a och o" i en hel bild/målning.

Har självklart gjort några oljemålningar för detta kursblock som jag ska presentera längre ned. Det blev en akryl mellan oljemålningarna och den får vara med på ett hörn också såklart. Jag har också bidragit med tre stycken teckningsuppgifter som jag är ganska nöjd med.

Det var det:

Kursblock 2B POSTIMPRESSIONISMEN påbörjat, studerar olika konstnärer och skriver "uppsats" om allt det. Ang. motiv för målningsuppgiften så har jag några alternativ av vilka jag väljer ett par som jag senare ska redovisa.

Bilder från Impressionismen:






Teckningsuppgiften:



Akrylen:





Kurskamraters bloggadresser uppdaterade i min blogg nu.

som rubrik..